×

۷ مورد از فواید شکلات تلخ

رضا سلیم فراهانی
26 مارس 2021
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه زمان برای مطالعه
۷ مورد از فواید شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است که بر سلامتی شما تاثیر مثبت می گذارد. شکلات تلخ از دانه های درخت کاکائو ساخته می شود که یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان است. مطالعات نشان می دهد مصرف شکلات تلخ می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. در این پست قصد داریم ۷ مورد از مزایای شکلات تلخ را بررسی کنیم.

 

بسیار مغذی

 

شکلات تلخ با کیفیت و درصد کاکائو بالا حاوی مقدار مناسبی فیبر محلول و مقدار زیادی مواد معدنی است. یک شکلات تلخ ۱۰۰ گرمی با ۷۰ تا ۸۵ درصد کاکائو حاوی مواد معدنی زیر است :

  • ۱۱ گرم فیبر
  • ۶۷ درصد آهن توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ۵۸ درصد منیزیم توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ۸۹ درصد مس توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ۹۸ درصد منگنز توصیه شده برای مصرف روزانه
  • همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم, فسفر, روی و سلنیوم است

 

این مواد مغذی با ۶۰۰ کالری و مقادیر متوسطی از قند همراه هستند. بنابراین ۱۰۰ گرم مقدار زیادی است و نباید روزانه مصرف شود. مقدار چربی اشباع و غیر اشباع شکلات تلخ نیز کم است. شکلات تلخ همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است اما کافئین آن در حدی نیست که باعث بی خوابی شود.

 

سرشار از آنتی اکسیدان

ظرفیت جذب رادیکال آزاد واحد اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی غذاهاست. محققان دسته ای از رادیکال های آزاد را در برابر نمونه ای از غذا قرار می دهند و می بینند که آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی چگونه می توانند رادیکال های آزاد را از بین ببرند. البته این مقادیر در لوله آزمایش اندازه گیری می شود و ممکن است اثر یکسانی در بدن انسان نداشته باشد. با این حال جالب است بدانید دانه های کاکائو خام و فرآوری نشده بالاترین امتیاز را در بین غذاهای مختلف دارند.
شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند که شامل پلی فنول ها, فلاوانول ها و کاتچین ها هستند. در یک تحقیق مشخص شد کاکائو شکلات تلخ بیش از هر میوه دیگری فعالیت آنتی اکسیدانی پلی فنول و فلاوانول دارد.

 

کاهش فشار خون و بهبود جریان خون

 

فلاوانول های موجود در شکلات تلخ می توانند اندوتلیوم (پوشش شریان ها) را تحریک کرده و تولید اکسید نیتریک (NO) را افزایش دهند. یکی از عملکردهای اکسید نیتریک ارسال سیگنال برای شل شدن به عروق است که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و در نتیجه کاهش فشار خون می شود. بسیاری از مطالعات نشان می دهند که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند. این تاثیرات معمولا خفیف است.

 

افزایش کلسترول خوب HDL و کاهش کلسترول بد LDL

 

مصرف شکلات تلخ می تواند چندین فاکتور مهم خطر ابتلا به بیماری قلبی را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد پورد کاکائو به طور قابل توجهی کلسترول LDL اکسیده شده را در مردان کاهش می دهد. همچنین کلسترول HDL را افزایش داده و میزان کلسترول LDL کلی را در افراد مبتلا به کلسترول بالا کاهش می دهد. کلسترول LDL اکسیده شده زمانی اتفاق می افتد که این کلسترول با رادیکال های آزاد واکنش نشان داده باشد که باعث می شود ذره LDL واکنش پذیر باشد و قادر به آسیب رساندن به سایر بافتها مانند پوشش شریان های قلب باشد. کاکائو حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قدرتمند است که آن ها را وارد جریان خون کرده و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

شکلات تلخ همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد که یکی دیگر از عوامل خطرزا برای بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و دیابت است.

 

کاهش خطر بیماری های قلبی

 

ترکیبات موجود در شکلات تلخ از بدن در برابر اکسیداسیون LDL محافظت می کنند. در دراز مدت این امر باعث می شود که کلسترول بسیار کمتری در رگ ها قرار گیرد و در نتیجه خطر بیماری قلبی کاهش یابد. در مطالعه ای که بر روی ۴۷۰ مرد مسن انجام شد مشخص شد که کاکائو خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را در طی یک دوره ۱۵ ساله ۵۰ درصد کاهش می دهد. مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات دو یا چند بار در هفته خطر ابتلا به پلاک کلسیفیک شده در رگ ها را تا ۳۲ درصد کاهش می دهد. مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات تلخ بیش از ۵ بار در هفته ۵۷ درصد خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

 

محافظت از پوست در برابر آفتاب

ترکیبات موجود در شکلات تلخ برای پوست شما عالی هستند. فلاونول ها می توانند از پوست شما در برابر آسیب های ناشی از آفتاب محافظت کنند, جریان خون در پوست را بهبود بخشند و تراکم و آبرسانی پوست را افزایش دهند. اگر قصد رفتن به تعطیلات ساحلی را دارید یا در مناطقی با شدت آفتاب زیاد زندگی می کنید شکلات تلخ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

بهبود عملکرد مغز

 

شکلات تلخ عملکرد مغز را بهبود می بخشد. نحقیقات نشان داده است خوردن کاکائو با فلاوانول بالا به مدت پنج روز باعث بهبود جریان خون در مغز می شود. کاکائو به طور قابل توجهی عملکرد شناختی را در افراد مسن دارای نقص ذهنی بهبود می بخشد. مصرف شکلات تلخ اختلالات تلفظی و گفتاری را نیز بهبود می بخشد. کاکائو حاوی مواد محرک مانند کافئین و تئوبرومین است که در کوتاه مدت عملکرد مغز را بهبود می بخشند.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

چطور-در-مدت-زمان-کوتاهی-لاغر-شویم

چطور در مدت زمان کوتاهی لاغر شویم؟

چطور در مدت زمان کوتاهی لاغر شویم؟ کاهش وزن یکی از پردغدغه ترین مسائل مرتبط با سلامتی و ...
رضا سلیم فراهانی
26 مارس 2021
تاثیرات کافئین بر بدن

تاثیرات کافئین بر بدن

بسیاری از ما در طول روز یک فنجان قهوه مصرف می کنیم. کافئین موجود در قهوه یک ...
رضا سلیم فراهانی
26 مارس 2021
اهمیت کم خوابی بر سلامت پوست و مو

اهمیت کم خوابی بر سلامت پوست و مو

تاثیر خواب بر سلامت پوست و مو اهمیت کم خوابی بر پوست بسیار زیاد است. خواب خوب تاثیر ...
رضا سلیم فراهانی
26 مارس 2021
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه